XII Jornades per la Llengua

Aquest cap de setmana tornen les Jornades per la Llengua a Sant Andreu de Palomar. Música, xerrades, menjar… No t’ho pots perdre! I recorda que si dissabte et vols quedar a dinar (10 €, 8 € per estudiants i aturats) només ens ho has de dir.

A continuació podeu llegir el manifest de les Jornades d’enguany:

“Vivim temps d’atacs constants i sistemàtics al català, la nostra llengua, arreu dels Països Catalans. El català, que és també la llengua d’acollida que cohesiona la nostra societat, viu sotmès a la repressió i a les constants ofensives que pretenen desprestigiar-la i desacreditar-la, especialment en l’àmbit educatiu.

El constant embat espanyolista que escomet la nostra llengua per marginar-la i ferir-la de mort com ja passa a l’Estat francès, no ens farà cedir ni un mil·límetre a l’hora de defensar-la amb totes les nostres forces,  per tots els mitjans i amb totes les eines.

Per aquest motiu, diverses organitzacions del districte de Sant Andreu (Assemblea Nacional Catalana, el Casal Independentista El noi Baliarda, Endavant OSAN, Arran, la CUP i la Plataforma per la Llengua), enguany tornem a organitzar les Jornades per la Llengua que arriben ja a la seva dotzena edició, perquè cap atac al català ens dissuadirà del nostre afany d’organitzar-nos per a obrir espais d’oci, lleure i cultura des dels quals treballar per una major normalització i expansió del català.

Amb la ferma voluntat de reivindicar la necessitat de defensar el nostre idioma, reivindicar-ne l’ús social, el seu prestigi cultural i popular i manifestar de la forma més desacomplexada, alegre i combativa, que estimem la nostra llengua i la defensarem amb més tossuderia cada cop que intentin agredir-la, us convidem a totes a no fer ni un pas enrere a l’hora de lluitar per la defensa del català i a ser partícips d’aquestes Jornades.

En aquest 2022, Any Joan Fuster, a Sant Andreu i a la resta dels Països Catalans ho tenim clar, tal com deia el savi de Sueca: “la nostra pàtria és la nostra llengua”. Prou agressions a la llengua. Als Països Catalans, en Català!”

Advertisement

2 Comments

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s