Excursió pel Priorat seguint les passes del Guerriller Carrasclet

Monument_al_Carrasclet_WC_GustauErillPinyotLa secció excursionista del Casal, organitzem una sortida el dissabte 21 de març a la comarca del Priorat.

El punt de trobada és a les 7h davant de l’estació de RENFE de Sant Andreu Arenal, per anar amb cotxes fins al punt d’inici.

L’itinerari s’inicia al poble prioratí de Capçanes i ens durà des de les fondalades fresques dels barrancs fins a les carenes de la Serra de Llaberia, on gaudirem d’espectaculars vistes sobre un extens territori. Tot seguint el camí del guerriller Carrasclet, senyalitzat amb el PR-C-91, i altres senders ancestrals, ens enfilarem fins al Forat de la Roca Llaberia, mirador privilegiat de la plana agrícola i a les serres que l’envolten. Descendirem fins al Barranc del Tortó, on ens podrem apropar a l’Olla del Gegant per veure un salt de 15 metres excavat a la roca. També ens arribarem fins al poble de Llaberia, antic nucli de població situat al bell mig de la serra de Llaberia i actualment deshabitat. Baixarem per un antic grau empedrat cap al barranc de la Vall i seguirem les passes del Carrasclet de tornada a Capçanes.

El dit Carrasclet, era Pere Joan Barceló, combatent antiborbònic que va lluitar a la guerra de Successió i que, un cop acabada la guerra, continuà la resistència amb grups guerrillers per la zona del Priorat, després s’exilià a Hongria, on morí lluitant contra les tropes borbòniques franceses a l’edat de 61 anys.

El seu renom li prové de la carrascla, un tipus de carbó fet d’alzina que produïa el seu pare i que ell i el seu germà transportaven de Reus a Falset.

Dades de la sortida:

Punt de trobada: Davant de l’estació de RENFE de Sant Andreu Arenal.
Distància en cotxe fins al punt d’inici: 2’30h (1’45h per autopista)
Temps de la caminada: 5h
Ascensió acumulada: 812m
Desnivell màxim: 501m
Distància horitzontal: 16’5 Km
Tipus de recorregut: circular
Dificultat: Mitja
Hora aproximada d’arribada a Sant Andreu: 17h

Important:

Cal confirmar l’assistència a l’excursió, enviant un correu a cielnoibaliarda@gmail.com
L’excursió és gratuïta, excepte les despeses de combustible.

Recomanacions:

Cal portar calçat adequat, menjar i aigua.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s