La 2a jornada “Radicalitzem la democràcia” apunta alternatives participatives en els processos de presa de decisions

rd1El Casal “El Noi Baliarda” de Sant Andreu acull el debat organitzat per la CUP de Barcelona entre les diferents experiències de processos participatius engegats des del municipalisme: des de fora de les institucions, des de l’oposició dins l’Ajuntament i des del govern d’aquest. 

Aquest dissabte 15 de febrer la CUP de Barcelona re-emprenia el Cicle de Conferències de la campanya “Radicalitzem la democràcia” amb la segona jornada de debat. Una segona jornada que pretenia posar sobre la taula diferents “experiències de processos participatius, tant impulsades des d’instàncies institucionals com auto-organitzades popularment”.

Aquesta jornada va comptar amb les intervencions d’en Raimon Ràfols (regidor de la CUP de Vilanova i la Geltrú), Esther Sancho (membre de la CUP de Lleida) i Joan Garriga (regidor d’UM9 de Sant Pere de Ribes).

Podeu llegir la resta de la crònica al web de la CUP.

A continuació, aquesta segona jornada de debat havia de comptar també amb una segona sessió referida a les “Experiències internacionals de processos participatius: Bolívia, Veneçuela i Suïssa”, però malauradament, per motius d’incompatibilitat professional d’un dels ponents, aquesta va haver de ser suspesa. Tan bon punt es pugui trobar una data disponible fixarem aquesta conferència.

Les següents jornades de debat “Radicalitzem la democràcia”, es realitzaran el 5 d’abril, i s’abordaran les experiències de pressupostos participatius a Porto Alegre i Donosti, i les barreres socials que cal considerar per a un desenvolupament igualitari de la participació política.

Altres enllaços relacionats:

La primera jornada “Radicalitzem la democràcia” desborda les expectatives: intervencions i aportacions del debat: http://barcelona.cup.cat/noticia/la-primera-jornada-%E2%80%9Cradicalitzem-la-democr%C3%A0cia%E2%80%9D-desborda-les-expectatives-intervencions-i

Acció de la CUP de Barcelona al Ple municipal per presentar la campanya “Radicalitzem la democràcia”: http://barcelona.cup.cat/noticia/acci%C3%B3-de-la-cup-de-barcelona-al-ple-municipal-presentar-la-campanya-%E2%80%9Cradicalitzem-la 

Crítica als òrgans de participació política de la ciutadania de l’Ajuntament de Barcelona: http://barcelona.cup.cat/pagina/radicalitzem-la-democr%C3%A0cia

Deixa un comentari