Crònica de la presentació d’Els fets del 6 d’octubre de 1934

CAM01623El passat dia 6 d’octubre, coincidint amb el 79è aniversari de l’efemèride, el Casal Independentista El Noi Baliarda va organitzar la presentació del llibre “Els fets del 6 d’octubre del 1934” amb la presència del seu autor, Manel López i Esteve, militant d’Endavant i membre del diari popular l’Accent, obra en la qual l’autor sintetitza les principals conclusions de la seva tesi doctoral en Història Contemporània.

En la xerrada, va assenyalar alguns elements claus per entendre una etapa tant polèmica i convulsa de la història contemporània catalana. El Manel ens assenyalà la diversitat dels components que s’hi troben en la caracterització dels fets de l’octubre català, entre moltes altres, el temor de les forces d’esquerra i dels sectors antifeixistes a una aniquilació dels valors republicans, un moviment insurreccional nodrit de la fractura social i la confrontació política i l’acció del moviment obrer i camperol, amb la conseqüent repressió posterior.

L’acte, que es va fer al CSO La Gordíssima, va comptar amb la presència d’una quinzena de persones i va servir perquè el Casal Independentista El Noi Baliarda anunciés públicament que ja disposa d’un local.

Deixa un comentari