JOAN FUSTER FA 100 ANYS!

Enguany, Joan Fuster fa 100 anys! I tal com ja vam anunciar, nosaltres també volem sumar-nos a l’efemèride i fer-nos nostre l’Any Fuster. Aquest 2022 se celebra el centenari del naixement de l’escriptor valencià, nascut a Sueca un 23 de novembre de 1922. I sembla que el destí decidí que aquest any havia de ser el seu any, ja que també es commemoren 30 anys de la seva mort i 60 de la publicació d’una de les seves obres cabdals, Nosaltres, els valencians. Totes elles, dates rodones amb les quals queda més que justificat declarar enguany l’Any Fuster al nostre Casal.

Ja tenim moltes activitats pensades per a dur a terme aquest Any Fuster a can Baliarda! Per això, el dissabte 12 de març farem l’acte de presentació de l’Any Fuster al Casal. En aquest acte, ens acompanyarà la Xarxa de Casals i Ateneus dels Països Catalans, que ens explicarà la importància de la construcció nacional entesa a la manera fusteriana i com la Xarxa pretén construir els Països Catalans mitjançant els Casals i Ateneus. Val a dir que també la Xarxa dedicarà la Trobada d’enguany, que és la desena, al savi de Sueca.

També ens acompanyarà en Jan Brugueras, editor de Tres i Quatre Edicions, que ens parlarà sobre com i per què llegir a Fuster avui. Finalment, el Casal presentarà el club de lectura, una de les principals apostes per a aquest Any Fuster que tot just comença. Acabarem l’acte amb un vermut on puguem compartir informalment allò que ens susciti Joan Fuster i com podem llegir-lo, entendre’l i aplicar-ne les propostes, plenament vigents 100 anys després del seu naixement.

Tot plegat, és només un tastet del que volem fer com a Casal. I sobretot, esperem, un tastet de les moltíssimes activitats que desitgem que l’Any Fuster dugui a Sant Andreu!

I tu? Ja tens cap llibre pensat per a llegir i compartir al club de lectura? O se t’acudeixen idees i propostes per a farcir d’activitats l’Any Fuster al nostre poble? Doncs no t’ho pensi més i vine! T’esperem el dissabte 12 a partir de les 11.30 h al Casal Independentista El Noi Baliarda, al c. Malats, 65. Ja ho saps: “o ara o mai!”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s