El Jardí de la Julieta a judici.

El pròxim 21 d’octubre el Jardí de la Julieta s’enfronta a un judici per desnonament. Una història de gentrificació, lluita veïnal, detectius privats, i repressió. Un dels dos acusats és militant d’endavant Sant Andreu i soci del Casal. L’altre és un veí llibertari implicat també en la lluita social a Sant Andreu. Us ho expliquem:

El desembre de 2018 unes veïnes van entrar al solar convertit ara en el Jardí de la Julieta. L’empresa New Real Estate Orizon, propietària del solar, i Sr. Francisco Moran Prieto, propietari d’aquesta, van interposar una denúncia penal a les veïnes que no va prosperar. Aleshores, van optar per la via civil.

Van interposar una demanda, que ve acompanyada d’un informe de detectius privats mac detectives. Aquest informe apunta cap a dues veïnes i té com a objectiu “averiguar quién son los cabecillas del Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu“.

L’informe dels detectius mostra el seguiment a les persones que passaven pel jardí, perseguir-les fins a casa seva, fotografiant, fins i tot menors, i entrant a edificis sense autorització.

El Sr. Francisco Moran Prieto és també propietari de diferents immobiliàries com “Compropiso” o l’empresa de cosmètics Equivalenza.

Us recomanem aquest reportatge de La Directa sobre horts urbans on apareixen les companyes del Jardí. Expliquen diferents espais en lluita contra una ciutat i unes elits que volen esclafar-nos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s