El Casal independentista de Sant Andreu continua amb més força que mai!

Des del desembre que vam deixar l’antic local del carrer Ramon Batlle, davant l’impossibilitat de fer front al lloguer, no ens hem aturat i hem continuat fent feina. Tant feina política i de debat intern, com organitzant activitats públiques i donant suport a altres lluites i col·lectius de Sant Andreu.

Pel que fa a les activitats, hem organitzat dues activitats al Jardí de la Julieta (projecte arrelat al poble, que lluita contra l’especulació i amb voluntat de teixir espais de socialització a Sant Andreu de Palomar). El 23 d’abril vam celebrar St. Jordi amb una paradeta on vam vendre una pila de llibres de l’editorial Tigre de Paper i vam donar a conèixer el projecte a la gent que s’apropava al Jardí. El 23 de juny, revetlla de la Diada dels PPCC, vam celebrar la nit al carrer, amb un notable èxit d’assistència i un magnífic ambient al sopar de germanor i al posterior concert.

També hem participat, conjuntament amb l’Esquerra Independentista, en l’organització d’un parell d’actes a la Nau Bòstik de La Sagrera: la presentació d’un llibret d’Autodefensa Feminista i la presentació del llibre Història de l’Esquerra Independentista.

En clau interna, hem refet el projecte polític del Casal per sumar-hi gent i arribar a més col·lectius del poble. Estem buscant un nou local, engegant una campanya de captació de sòcies, donant-nos a conèixer pel poble i hem tingut una sèrie de debats interns. Els debats han girat al voltant d’una sèrie de preguntes a les quals hem donat resposta: Quin Casal volem? Quin abast territorial d’actuació volem tenir? A qui volem arribar? Quins són els nostres principis polítics? Quin tipus de local volem?  També hem parlat sobre la necessitat que tenim d’un espai per a trobar-nos, socialitzar-nos, polititzar-nos, reunir-nos i per desenvolupar i fer arribar el nostre projecte polític, el de l’Esquerra Independentista, a més gent i seguir creixent. Al mateix temps, també volem ser un aixopluc d’altres projectes polítics i col·lectius del poble amb els que compartim amb major o menor mesura uns objectius polítics. Hem creat noves comissions, hem renovat els nostres estatuts, ens reunim quinzenalment i tenim la voluntat de continuar fent actes oberts per a totes a dins i a fora del futur local. En definitiva, el nou projecte arrenca més fort i decidit que mai.

En clau més externa, durant aquest temps hem donat suport a alguns projectes; al poble, hem donat suport al col·lectiu ‘No ens robareu les Casernes’, que lluita perquè es compleixin els acords a què vam arribar fa una pila d’anys amb l’ajuntament, i en contra de la construcció d’un tanatori privat en els terrenys públics de les antigues Casernes de St. Andreu. Un altre projecte al qual hem donat suport és del BDS (Boicot, Desinversions i Sancions), col·lectiu que lluita contra l’Apartheid que Israel imposa al poble Palestí. Ens hem declarat un Espai Lliure d’Apartheid Israelià. També hem donat suport al Casal Popular Lina Òdena de l’Eixample de Barcelona que la policia i els jutges volen desallotjar, al Grup de Suport Carles Llibertat, casteller de Sants que van empresonar uns dies després de les manifestacions de suport al raper Pablo Hásel, a la campanya Als Països Catalans en Català, d’endavant OSAN i al manifest antirepressiu de la Coordinadora antirepressiva de Sant Andreu.

Com veieu, no ens hem quedat amb els braços plegats. Hem continuat fent feina durant aquests set mesos, i així continuarem d’ara endavant, fins que trobem un local.

Us deixem aquí les nostres xarxes perquè pugueu seguir la nostra activitat:

Correu: cielnoibaliarda@gmail.com

Instagram: https://www.instagram.com/elnoibaliarda/

Twitter: https://twitter.com/ElNoiBaliarda

Telegram: https://t.me/ElNoiBaliarda

Blog: https://elnoibaliarda.wordpress.com/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s