Crònica de la xerrada “Capitalisme és espoli social… i pobresa energètica”

IMG-20150228-WA0001El passat divendres 27 de febrer va tenir lloc al Casal Independentista El Noi Baliarda la segona xerrada dins el cicle “Capitalisme és espoli social”, organitzat pel nucli d’Endavant Sant Andreu. En aquesta ocasió el tema a tractar va ser l’accés i disponibilitat als serveis bàsics.

Per a aquesta xerrada vàrem comptar amb la intervenció de na Lídia Serrano i na Mercedes Vidal, membres de la plataforma “Aigua és vida” i de l’ “Aliança contra la pobresa energètica” respectivament.

Na Lídia Serrano ens va explicar i comentar les dades sobre el servei de l’aigua, com afecta la gestió privada en les tarifes que paguem les usuàries i les conseqüències socials que té l’actual model de gestió privada de l’aigua en tots els àmbits, des de la seva captació i potabilització fins a la seva distribució a les llars.

Na Mercedes Vidal ens va comentar l’alarmant el creixement de la pobresa energètica que hores d’ara afecta a més del 10% de la població a Catalunya, on més de 320.000 famílies no poden mantenir unes condicions adequades a les seves llars perquè han patit talls de subministrament per falta de recursos econòmics.

Finalment, les assitents a la xerrada van debatre sobre l’accés i disponibilitat d’aquests tres serveis i com cada vegada resulta més difícil a causa de l’actual model de privatització imposat pel capitalisme i gestionat des de les administracions públiques,  i com davant aquest fet sorgeix la necessitat d’organitzar-se i lluitar per un canvi de model de gestió.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s