Capitalisme és espoli social… i pobresa energètica

CAP-STAP-PobrEl context actual de crisi de l’economia capitalista ha posat sobre la taula la magnitud real dels tripijocs del seu model de gestió. Un exemple de la greu situació social que ha provocat són l’accés i disponibilitat dels serveis bàsics: aigua, llum i gas.

L’accés i disponibilitat d’aquests tres serveis, necessaris per dur a terme una vida digna, no s’estan garantint; ans al contrari, cada cop resulta més difícil gràcies al model de privatització dels serveis bàsics imposat pel capitalisme i administrat des de les institucions públiques. Una població que no té el dret assegurat a l’aigua, a la llum i al gas, és una població extremadament vulnerable.

En aquest sentit, resulta alarmant el creixement de la pobresa energètica que hores d’ara afecta a més del 10% de la població a Catalunya, segons dades de l’Aliança contra la Pobresa Energètica.  A Catalunya més de 320.000 famílies  no poden mantenir unes condicions adequades a les seves llars perquè han patit talls de subministrament per falta de recursos econòmics. Arreu dels Països Catalans, la pobresa energètica mata més de 18 persones al dia, segons va denunciar recentment el periòdic L’Accent.

Davant aquest fet, sorgeix la necessitat d’organitzar-se i lluitar per un canvi de model de gestió dels serveis públics, ja que l’actual no només no els garanteix sinó que a més a més ha esdevingut generador de pobresa i desigualtat. Podem llegir un article a la Directa que ho explica amb profunditat.

De tot això en parlarem el divendres 27 de febrer, a partir de 19:30h, al Casal Independentista El Noi Baliarda, amb na Mercedes Vidal, membre de l’Aliança contra la pobresa energètica, i una membre de la plataforma Aigua és vida.

Acte emmarcat dins el cicle de xerrades Capitalisme és espoli social.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s