Capitalisme és espoli social en sanitat

capitalisme es crisiGENERALCapitalisme és espoli social… en sanitat

El dret a la salut és un dret bàsic per a qualsevol persona: les vides humanes no tenen preu. En canvi, però, darrerament ens estem trobant com estan mercantilitzant la sanitat, posant preu a les nostres vides. Els governs de la Generalitat s’han dedicat a desviar fons de la sanitat pública cap a la privada, de manera més o menys descarada, desmantellant així un servei bàsic i elemental per a tothom.

Els tancaments d’urgències o de llits hospitalaris han causat ja algunes morts. Qui no pot pagar-se la sanitat privada veu reduïdes enormement la seva cobertura sanitària. I és que ja ho diuen: la nostra salut la determina més el codi postal que no pas el codi genètic. Mentrestant, l’exclusió sanitària es va fent camí tot convertint el dret a la salut en un privilegi.

Retallar la sanitat mata: és el preu de salut. Per digitat i perquè és un dret essencial, necessitem una sanitat pública, universal, gratuïta i de qualitat.

De tot això, en parlarem el divendres 30 de gener, a partir de 19:30h, al Casal Independentista El Noi Baliarda, amb na Laia Estrada, militant de la CUP i membre del Grup en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona; na Carme Borrell, doctora en salut pública; i en Bernat Fabregat, membre de la campanya Jo Sí Sanitat Universal.

Acte emmarcat dins el cicle de xerrades Capitalisme és espoli social.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s