S’acosten les Festes de Primavera. Aviat tindrem un nou espai autogestionat al poble!

SomHarmoniaFa un mes la federació d’entitats de St. Andreu, l’Harmonia, va anunciar que aquest cap de setmana inaugurarie un nou espai autogestionat al poble, l’Ateneu Cultural i Popular l’Harmonia.

De l’Harmonia han sortit propostes tant engrescadores com la la Calçotada de St. Andreu o les Festes de Primavera que enguany compleixen la seva setena edició. I totes aquestes propostes s’han portat i es porten a terme mitjançant l’autoorganització, l’assamblearisme i l’hortizontalitat, sense lideratges i sense personalismes.
Sant Andreu pateix una falta crònica d’equipaments per les classes més populars, per les entitats del poble, pels veïns i les veïnes. I sempre ens coste molt aconseguir-los doncs les administracions no fan més que posar-hi impediments.

Durant anys s’han demanat equipaments necessaris per poder fer una vida social, política, cultural i lúdica digna. L’Harmonia és un d’aquests equipaments que mai acaben d’arribar. Es va haver de batallar per aconseguir que es dediqués un espai a fer un Casal de Barri; es va haver de batallar perquè aquest complís els requisits que una federació d’entitats com l’Harmonia necessitave. Es va batallar per intentar aconseguir la gestió del local. I l’ajuntament sempre conteste de la mateixa manera: o hi posave traves, o enraderie les obres o directament, denega les demandes de gran part del poble, per posar una vegada més les decisions de l’administració al servei de les elits econòmiques de la ciutat.

Fa molt temps que la gent de l’Harmonia, recolzats per gran part de les veïnes del poble, ha estat treballant per aconseguir un Ateneu a St. Andreu. I un cop esgotades les vies legals, han optat per obrir altres vies de negociació, que potser no són legals, però són del tot justes, doncs responen als interessos de la majoria de les veïnes de St. Andreu.

I han anunciat que, en el marc de les Festes de Primavera de St. Andreu, sempre reivindicatives, el dissabte 24 de maig inauguraran el nou Casal de Barri i li posaran el nom d’Ateneu Cultural i Popular l’Harmonia. I compten amb tot el nostre suport i el de desenes d’entitats, col.lectius i persones que volen fer realitat el somnis de l’Harmonia; el somni de tots i totes de tenir un espai més autogestionat el poble.

Per això, us convoquem a totes a les Festes de Primavera d’enguany i molt especialment a la cercavila del dissabte a dos quarts de sis de la tarde.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s